Let's hang out together

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste bestelling ( muv. sale )

View our privacy policy and termen

LABEL DELUXE ♥ De bijoux & horloge winkel in 't Gooi | Nassaulaan 38 Bussum

Gebruiksaanwijzing Sieraden & Horloges

Saldo cadeaubon controleren

Gebruiksaanwijzing Sieraden & Horloges

Ben lief voor je sieraden”

 

Wij adviseren je te allen tijde zorgvuldig om te gaan met je sieraden. Vaak zijn kettinkjes en armbandjes wat fragieler en hebben dus echt zorg nodig. Of het nu echt goud of zilver is of platted, ze beschadigen altijd door het dragen of ze verkleuren. Gelukkig hebben wij tips voor jouw om nog langer plezier te hebben van jouw juweeltjes :).

 

Enkele tips:

 

  • Doe altijd je sieraden af voordat je gaat slapen. Waarom denk je dan, dit is om te voorkomen dat bijv. je kettinkjes of armbandjes in de war gaan met elkaar waardoor er eerder meer schade aan je sieraad kan ontstaan. En zonder dat je het weet kapot kunnen gaan tijdens het slapen.
  • Douche en zwem niet met je sieraden om (kettinkjes, armanden, oorbellen en ringen eigenlijk alle  sieraden dus) er kunnen zeepresten achterblijven in en op je sieraden wat uiteindelijk verkleuring      zal  geven.
  • Pas altijd op met zwavelhoudende substanties zeep, parfum, warmte van de sauna, douche, zeewater  (zout), zwembad ( chloor ) make-up en haarspray deze artikelen brengen altijd schade aan je sieraad.
  • Doe daarom ook altijd als laatste je sieraden om zodat u nergens achter blijft hangen of in contact  komt met make-up en parfum. 
  • Doe je sieraden ook altijd af als je gaat sporten of zwaar werk gaat doen. En je wilt het niet verliezen  maar zweet tast ook je sieraden aan.
  • Bewaar je sieraden altijd op een donkere plek in een sieradenzakje (deze krijg je altijd meegeleverd)  of in het bijgeleverde kistje. Heb je zelf een mooi sieraden kistje zorg dan altijd dat deze een zachte  ondergrond heeft.

 

Vergeet niet als je een sieraad aanschaft die niet echt zilver of goud is bij de één sneller kan verkleuren dan bij een ander. Dit heeft helaas echt te maken met de zuurgraad of wel Ph waarde van je huid.

 

 

'Ben lief voor je horloge'

Wij adviseren je te allen tijde zorgvuldig met je horloge om te gaan. Het blijft een kostbaar product en door regelmatig en goed onderhoud zal je nog vele jaren plezier hebben van je horloge. Vermijd contact met chemische producten en stel je horloge niet bloot aan extreme temperatuurverschillen, hevige schokken en stoten.

 

Enkele tips:

 

Een mechanisch horloge wind je altijd op in de richting van de klok.

  • Zorg er altijd voor dat de kroon gesloten blijft.
  • Een analoge horloge kent geen datum houdt er dus rekening mee dat je deze zelf moet verstellen.
  • Zelfs als je horloge waterproof is, dan raden wij je alsnog aan om je horloge af te doen bij het  zwemmen en douchen. Ook al staat er op het horloge een ATM. Als je horloge in contact met zout  water of chloor is geweest, dan kan dit schadelijk zijn. Is dit wel het geval, maak het dan zo snel  mogelijk schoon met een vochtige doek. Zout en chloor zijn namelijk agressieve natuurproducten,  waardoor het bijt in het materiaal.
  • Door temperatuurverschillen kan er altijd condens ontstaan wat meestal tijdelijk is. Soms kan de  condens ook blijven zitten achter het horlogeglas. Daarom is het beter dat je je horloge ook afdoet  tijdens een douche of een dagje sauna.
  • Je horloge kan absoluut NIET tegen heet water uit de kraan, sauna of in bad gaan. De kastonderdelen kunnen dan vervormen.
  • Berg je horloge op in het originele doosje, horlogebox, of op een stofvrije plek. Zo voorkom je  invloeden van buitenaf.
  • Gebruik geen parfum of andere sprays in de buurt van je pols. Hierdoor kun je kleurverschil of erosie  krijgen in je horloge.
  • Als je batterij leeg is vervang deze dan zo snel mogelijk. Een lege batterij kan gaan lekken en zo het  kan het je uurwerk beschadigen.

 

Waterdichtheid

 

Er verstaan veel misverstanden over de waterdichtheid van horloges. Waterproof en waterresistant zijn twee hele verschillende begrippen. Hier leggen we uit wat ATM betekent en bij onderstaande tips kun je teruglezen wat je wel en wat je niet met je horloge kunt doen.

 

  • Spatwaterdicht: het horloge kan niet of nauwelijks tegen water. Dus heel verstandig om ten alle  tijden uw horloge af te doen bij het handen wassen en alles wat maar met water te maken heeft. 
  • 3ATM: je horloge is bestand tegen spatwater bij het handen wassen. Maar wees nog steeds  voorzichtig met water. Dus heel verstandig om ten alle tijden uw horloge nog steeds af te doen  voordat uw handen in contact komen met water (douche, zwemmen, sauna ).
  • 5ATM: je horloge is beter bestand tegen spatwater en lichte regen. Doe je horloge dus af tijdens het  douchen, zwemmen en een sauna bezoek. En nog steeds geldt doe ook je horloge af als je gaat  afwassen ivm de temperatuursverschillen.
  • 10ATM: je horloge is geschikt om te zwemmen en watersport in ondiep water. Maar vergeet niet dat  het schadelijk voor je horloge blijft als je in zoutwater of chloorwater zwemt. En op  temperatuurverschillen als je hebt liggen zonnen en vervolgens een duik in het verkoelende water wilt nemen. Het is altijd beter om je horloge af te doen (wij raden je dit dus ook echt aan).
  • 20ATM: je horloge is geschikt voor bijna alle vormen van watersport en duiken tot ongeveer 30  meter. Blijf ook hier weer de temperatuurverschillen in de gaten houden om condensvorming te  voorkomen.
  • 100ATM: je horloge is geschikt voor alle vormen van watersport en diepzeeduiken.

 

 


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »